maxresdefaultСпоред Американското Ветеринарно Стоматологично Дружество 80% от кучетата и 70% от котките след 3 годишна възраст имат проблем със зъбите. Това е един от най- често диагностицираните проблеми при домашните любимци в това число и при гризачите. Едни от признаците за заболяване на устната кухина е лошият дъх, натрупване на зъбен камък, зачервяване  на венците, промени в навиците на хранене и дъвчене. Нашите малки приятели като морски свинчета, зайци, чинчили също могат да развият заболявания на зъбите. Симптоми като ненормално подуване на лицето, намален апетит или жизненост, загуба на тегло,  лигавене и лош дъх може би е признак за нещо подобно.

При нас, поне веднъж годишно по време на годишната ваксина  оценяваме стоматологичния статус на вашия домашен любимец. Ние препоръчваме това защото бактериите в устната кухина  заедно с хранителните частици полепват по повърхността на зъбите, образува се зъбен камък и това води до влошаване състоянието на меките тъкани около зъбите, като в следствие се развива  необратима парадонтоза и загуба на зъби. При гризачи с прораснали или неравномерно износени зъби това може да доведе до язви на езика или бузата както и  зъбни инфекции.

Зъбните заболявания могат да засегнат и  други органи в тялото: бактериите в устата може да проникнат  в кръвния ток и да причинят сериозни бъбречни инфекции, заболявания на черния дроб, заболявания на белите дробове, както и сърдечни заболявания.

При годишния профилактичен преглед на вашия любимец ние можем да Ви препоръчаме  и демонстрираме  методи за профилактика и превенция. Имаме широка гама от стоматологични лакомства които може да интегрирате в борбата срещу стоматологичните заболявания.

За повече информация може да се свържете с нас!