anesteziqОБЩА АНЕСТЕЗИЯ /Пълно упояване/

Някои процедури изискват пациента да бъде въведен в пълна анестезия. Това е състояние при което той не е в съзнание и не чувства  болка. Много от стопаните се тревожат за домашните си любимци  в такива случаи. Ние работим със съвременна апаратура за анестезия с цел да се сведе риска до минимум. Извършва се обстоен преглед  преди анестезия. Препоръчваме  кръвен тест с цел да се изключи наличието на съпътстващ здравословен проблем, както и да се определи най- подходящата анестезиологична схема. По време на упойката жизнените показатели се следят на монитор което гарантира по голяма безопасност. Преди пациента да се въведе в анестезия прилагаме успокояващи средства които помагат да се намали безпокойството и да позволи на животното да се отпусне. Поставяме венозен път и наркотици след което интубираме/ поставяме тръбичка в трахеята на пациента/ за да поддържаме и контролираме по-добре състоянието на безсъзнание като подаваме анестезиологичен газ в комбинация с кислород.

Ако имате някакви въпроси или притеснения относно процедурата или анестезията на вашия домашен любимец се свържете с нас!

сладко хъскиЛОКАЛНА АНЕСТЕЗИЯ

Ако е необходимо на вашият домашен любимец  да бъде извършена малка хирургическа интервенция или диагностична процедура може да се използва местна упойка. Целта е да контролираме болката чрез местни анестетици, които предизвикват загуба на чувствителност  в зоната  където се извършва процедурата, но  пациента е със запазено ниво на съзнание.

sedaciq 2СЕДАЦИЯ /Успокояване/

Това е медицинска процедура при която се прилагат средства за да успокоят пациента. Той остава в съзнание. Може да е буден или леко заспал, но при силен стимул има възможността да се събуди. Използва се при леки манипулации целящи да успокоят пациента /пътуване, подстригване и др./. За да се намали всеки потенциален риск от седацията ние трябва да оценим всеки пациент индивидуално.