yawing-puppy-dogs-1605261-548-415УСЛУГИ

  • Изкуствено осеменяване.
  • Събиране на семенна течност.
  • Анализ на спермата.
  • Цитонамазка, бактериална култура, определяне на нивата на   прогестерон.
  • Инсеминация.
  • Диагностика и проследяване на бременност.
  • Специализира в репродуктивни проблеми при кучета и котки.
  • Акушерство.

ИЗКУСТВЕНО ОСЕМЕНЯВАНЕ:  Mного често стопаните срещат затруднения при заплождането  на домашните си любимци. Причините могат да бъдат от различно естество: неопитност на стопаните, проблеми при женското или мъжко животно. Процедурата  включва, вземане на семенна течност от мъжкото животно, влагалищна цитонамазка  за определяне най-точният момент на овулация и избиране на най-подходящ момент на инсеминация/инструментално въвеждане на сперматозоиди  във влагалището на женското животно/.

20131018_175642_1ДИАГНОСТИКА И ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА БРЕМЕННОСТ

Бременността на домашният любимец е един от най-прекрасните моменти за всеки стопанин. Диагностицира се чрез ултразвуково изследване / ехография/. Целта за  проследяването на бременността е свързана със запазване на бременността, грижа за здравето на майката и плода, предотвратяване на усложненията свързани с бременността и раждането. Следенето и включва преди всичко ултразвукови прегледи с цел установяване на проблеми с развитието на плода,  изследване на кръв при майката, нива на калций. Ние в клиника М&М предлагаме и пакетно проследяване на бременност. За повече информация не се колебайте да се свържете с нас!

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ

Безплодието, както при мъжките така и при женските кучета и котки е често срещан и сериозен проблем. Ние се занимаваме  с проучване причините, поставяне на диагноза и съответно терапия. За тази цел използваме различни методи за диагностика. При мъжките животни – кръвни тестове, ехография, анализ на семенната течност/брой и качество  на сперматозоиди/и микробиологично изследване. При женските животни  се изследват нива на прогестерона, кръвни тестове, ехография на матка и яйчници, микробиология и цитионамазка.
Чрез тези тестове може да се определи дали дадения пациент  има нормални размножителните цикли.