С куче на море

hvvgbhjnkjСъвети

* Не забравяйте кучешки торбички, така че да можете да почистите след кучето си.
* Не си мислете че вашето куче може да плува! Всички кучета трябва да се научат да плуват точно като нас. Някои породи са естествено добри  плувци, но други породи (като корги и мопса) не са. Ако кучето ви не е плувало  морето не е най- подходящото мястото където трябва  да се започне, затова се уверете, че не е проблем плуването за него преди да навлезете  в по- голяма дълбочина.
* Пиенето на солена вода е лоша идея. По някаква причина кучетата пият солена вода, но тя може  да предизвика повръщате, или по-лошо да доведе до потенциално фатално отравяне сол. Уверете се, че сте взели достатъчно прясна вода за да не се обезводни.
Не прекалявайте с тичането  на пясък то е по-уморително отколкото на трева, така че не очаквайте кучето Ви да бъде в състояние да се движи и да играе толкова дълго, колкото обичайно.
* Уверете се, че вашето куче има сенчесто място на което може да се скрие тъй като горещият пясък би могъл да причини изгаряне по лапичките.
* Бъдете внимателни, за да се избегнете топлинен удар – признаци на прегряване задъханост,  координационни проблеми, повръщане и / или диария и колапс.
Ако кучето ви страда от артрит или други ставни заболявания е необходимо да  се ограничи времето на престой и  плуване в студена вода.
Внимавайте четириногото да не погълне водорасли, тъй като имат токсично действие върху кучешкия организъм и могат да доведат до сериозни усложнения и натравяне.